NOBILIT­­Y CLASS   ­­­­

Hospitality  nu este o opțiune, este o obligație față de client, din respect pentru acesta. 

 Astfel de lucruri se întâmplă atunci când Hospitality este doar o tehnică, pe care în lipsă de respect față de client, nu o respectăm. Desigur, nu sunt lucruri impuse de administrații, dar sunt perpetuate de acestea pentru că nu își instruiesc și nici nu își verifică la timp personalul, cât despre protocolul 0 pentru astfel de momente nici nu putem discuta, IMPARDONABIL să nu ai un răspuns pentru client și pentru media. Despre administratori ce mai putem spune? Un sigur cuvânt îi poate caracteriza, NEPRĂGĂTIȚI. Cu siguranță, foarte puțini clienți știu că în astfel de situații CEO-ul însăși este obligat să coboare din birou său comod și să își ceară scuze. Mulți dintre dumneavoastră se vor întreba, cum de în SUA la hoteluri cu un astfel de nivel se întâmplă așa ceva, răspunsul este simplu, piața de protocol este în continuă criză peste ocean, iar serviciile specialiștilor care pot face instruire Hospitality sunt foarte scumpe, din acest motiv, hotelurile care nu își repectă clienții, scot de pe liste aceste cheltuieli, mai ales brandurile noi, fără istorie hotelieră, care văd clienții doar ca pe niște carduri de plastic, ce trebuie golite fără să le ofere prea multe la schimb.În mod normal, un plan de protocol trebuie refăcut de un specialist din 10 în 10 ani, iar o instruire cel târziu din 5 în 5 ani, desigur teoria pe Terra este bună, dar practica ne omoră.În final vă lăsăm cu o întrebare: câte dintre hotelurile din țara noastră credeți că apelează cu adevărat la Hospitality? V-am putea spune, dar ar însemna să vă determinăm să nu ma doriți să plecați în concediu, astfel încât vă îndemnăm să alegeți cu grijă, pe site-ul hotelului pe care il alegeți ar trebui să apară sigla unui cabinet de protocol, ca să vă asigurați că hotelul respectă normele Hospitality: primire, cazare, servire, despărțire si mai ales RESPECT.

Citește mai mult

Conduită, Etichetă, Protocol, necesare unui business de succes ? 

    Dacă vă doriți un răspuns simplu, atunci  da, conduita, eticheta și protocolul sunt esențiale pentru un business care dorește să evolueze .

Acum că am răspuns la această întrebare, să vorbim mai pe larg despre acest subiect. Poate vă întrebați cum vă poate ajuta protocolul pe dumneavoastră? Să presupunem că, sunteți un antreprenor pregătit din punct de vedere managerial, dar și protocolar, vă felicităm, dar angajații dumneavoastră sunt la fel de pregătiți ? De câte ori  nu ați cumpărat dintr-un magazin datorită vânzătorilor, sau de căte ori fără să aveți altă variantă  ați făcut-o cu repulsie, evitând mai apoi să mai treceți pragul? Dacă nu ați trecut prin asemenea experiențe, sunteți un om norocos, dacă însă ați experimentat o astfel de întâmplare puteți înțelege spre ce ne îndreptăm.Conduita reprezintă felul în care te prezinți clientului, șefului, partenerului de afaceri, sau pur și simplu în cercuri sociale.Protocolul este maniera de-a întreprinde acțiunile urmând reguli bine stabilite . Eticheta este strâns legată de protocol și reprezintă modul în care ne raportăm la acesta , pe scurt , protocol este a face iar eticheta , cum se face .

    După acestă mică prezentare generală putem spune că orice business  care dorește  prestanță , nu poate să ignore cele trei elemente ale reușitei profesionale. De cele mai multe ori ne selectăm angajații după experiența în domeniu și aproape niciodată după capabilitatea acestora de-a se raporta la client , un mod total greșit. În aceste  condiții, pe o piață bazată pe concurență o întreprindere poate avea multe de pierdut. Clientul nu poate să descopere calitățile firmei pe care o conducem , dacă primul zid de care se lovește este comportamentul îndoelnic al reprezentanților. De aceea, un bun manager trebuie să fie întotdeauna atent la personal, iar dacă este cazul, să apeleze la ajutorul unui specialist .

     Maniera a fost atât de importantă, încât în secolul trecut orice companie respectabilă, de la lanțuri hoteliere, la ziare și firme de construcții era obligată să dețină un departament de Manners. Din păcate, odată cu explozia IT s-a considerat inutilă acestă investiție, preferându-se un departament PR, rezultatul , numai în anul 2012 în SUA s-au înfințat de urgență , la cerința pieței,  patru Academii specializate pe Manners. Desigur, nu toate au avut succes, acest lucru ducând la o tensiune și mai mare între companiile, care practic vânau specialiștii în protocol. Învinși de lipsa personalului pe piața americană , companiile au oferit avantaje imense specialiștiilor europeni, care au părăsit cabinetele de protocol ale statelor, dar și  puținele cabinete private.Doi ani mai târziu, școlile de protocol elvețiene au mărit numărul de locuri dar prea puțin candidați au reușit să se specializeze la final . Astfel criza „protocolară” încă există pe piața business , specialiștii fiind prea puțini pentru a suporta numărul mare de cerințe. 

     Protocolul și eticheta nu se aplica doar în relația client-angajați, acestea sunt de asemenea baza de pornire a contractelor.Să presupunem , din nou, că aproape aveți în mână un contract avantajos cu un client/partener străin sau regional , s-a terminat etapa negocerilor unde este necesar de asemenea protocolul și  urmează momentul întâlnirii față în față pentru semnarea documentelor, poate vi se pare că pericolul a trecut , greșit, de-abia începe. Potrivit sondajelor 76% dintre contracte se anulează chiar înainte de semnarea actelor, iar 64% dintre acestea din cauze protocolare sau de etichetă. Întâlnirea de afaceri este un moment mult mai complex decât vă puteți imagina și presupune etape bine stabilite și personalizate pentru fiecare caz în partea.În același fel se tratează și negocerile contractelor, astfel riscăm ca pe baza unor deficiente protocolare să pierdem strategii importante de business.

      Acum după acest mic memoriu putem vedea necesitatea acestor elemente, amintim de asemenea importanța lor în menținerea raporturilor business, în construirea legăturilor dintre două firme/companii , în fluidizarea relațiilor în cazul unor comasări etc. Manners eng - maniere 

depatament Manners - departament de protocol conduită  și etichetă 

Citește mai mult
   NOBILIT­­Y CLASS   ­­­­

© 2017 uKit